In hun openingsmatch verloren de dames van VVG Alveringem (3A) dan wel met 3-0 van VK Egem, toch blikt trainer Johan Coutereel met een positief gevoel op de wedstrijd terug en was hij nadien vol lof over zijn speelsters. In een interview met Het Wekelijks Nieuws gaf hij wat meer duidelijkheid. “Het was een gelijk opgaande match met kansen aan beide kanten, de uitslag zegt lang niet alles.”

Ondanks de 3-0-nederlaag van afgelopen zondag zag Johan Coutereel toch een aantal positieve zaken. Vooral over de inzet van zijn speelsters was hij tevreden. “Ik vond dat we een meer dan degelijke wedstrijd speelden. In de eerste helft lagen we wat onder en kwamen we al vroeg op achterstand, maar na de rust waren we zo’n 20 minuten lang de dominante ploeg. Alleen konden we onze kansen niet afmaken. Daarna kregen we het op fysiek vlak wat moeilijk. Ik had maar één wisselspeelster en sommigen zaten door hun beste krachten heen. In het laatste kwartier slikten we dan nog twee tegendoelpunten. Dat is jammer, maar ik ben echt tevreden over onze match.”

Veel progressie

Coutereel zag dus een prestatie waarop hij verder wil bouwen. Het is nog maar zijn tweede seizoen bij de damesploeg, maar hij merkt toch al een grote vooruitgang. “De ploeg is nog maar aan zijn derde jaar begonnen, dus we mogen geen grootse prestaties verwachten. En dat is ook onze bedoeling niet. Matchen moeten in de eerste plaats een leuke namiddag worden. Plezier en inzet staan voorop. Maar ook voetballend boekten we al veel progressie. Als we op deze weg kunnen verdergaan, zullen de resultaten vanzelf wel komen.”

Door weekendshifts van sommige dames, enkele blessures en examens moest de trainer puzzelen om aan twaalf speelsters te geraken. Als iedereen beschikbaar is, telt zijn kern maar liefst 28 dames. Toch probeert hij iedereen speeltijd te gunnen en geeft hij veel aandacht aan een goede jeugdopleiding. “Iedereen krijgt zijn kans. De één heeft nu eenmaal meer talent dan de ander en het is niet altijd gemakkelijk om een evenwichtige ploeg op het veld te brengen, maar met inzet en teamwork maak je veel goed. Daarnaast vind ik het belangrijk dat onze jeugd kan doorstromen naar het eerste elftal. Zo neem ik regelmatig een beloftevolle jeugdspeelster in mijn wedstrijdkern op. Er zit echt wel wat moois aan te komen voor VVGA.”

Bron: KW

Facebook reacties