Toerisme Alveringem slaat de handen in elkaar voor een muzikale bierwandeling met gids door de straten van Leisele, een ontdekkingstocht van vergeten volkse verhalen, cafés en brouwerijen. “Onderweg passeren we verschillende muzikanten die bierliederen vertolken”, aldus Karien Becuwe.

“De biercultuur werd uitgeroepen tot immaterieel werelderfgoed, en zelfs in Leisele hebben we hier heel veel over te vertellen. De brouwerijgeschiedenis van Leisele gaat terug tot de eerste helft 19de eeuw. Drie brouwerijen waren actief. De brouwersfamilies speelden een belangrijke rol in het maatschappelijk leven van het dorp.

Einde Leiselse brouwerswereld

87 cafés (1914) rezen er als paddenstoelen uit de grond, maar in de jaren 40 van de 20ste eeuw kwam er een einde aan de Leiselse brouwerswereld. Het brouwen werd volledig stopgezet. Momenteel zijn er geen brouwerijen meer en slechts 2 cafés, 2 eethuizen en 2 friteries”, besluit Diensthoofd van Mens & Vrije Tijd Karien Becuwe.

Afspraak: Ingang kerk Leiseledorp, Alveringem-Leisele op donderdag 12 juli 2018 om 14.30 u.
Deelname: € 2
Duur: 2 uur
Info: Toerisme Alveringem (Mens & Vrije Tijd), 058 28 88 81 | toerisme@alveringem.be