Stan Dewulf, wielertalent uit Stavele, maakt binnenkort de overstap naar het profwielrennen.

Als stagiair bij Lotto-Soudal zal hij op vrijdag 24 augustus aan de start staan van de Great War Remembrance Race, een wielerwedstrijd tussen Nieuwpoort en Ieper, die grotendeels de frontlijn van de eerste wereldoorlog volgt. Zijn allereerste profkoers wordt er dus een in eigen regio.

Stan zal er aan de start verschijnen met de de ploegmaats Victor Campenaerts, Jasper De Buyst, Frederik Frison, Moreno Hofland, Remy Mertz en Enzo Wouters. Absolute blikvangers van van de eerste editie van de Great War Remembrance Race zijn Olympisch kampioen Greg Van Avermaet, Yves Lampaert en de Ier Nicolas Roche.

Voor de liefhebbers: de Great War Remembrance Race is vanaf 14.45 uur te zien op Sporza op Eén.

Foto: Luc De Smaele