In de 1/16de finales van het bekervoetbal doen de eersteklassers hun intrede in de competitie. Voor Anderlecht, Waasland-Beveren, de beide Brugse teams en Antwerp liep dit faliekant af.

Ook uittredend bekerhouder Standard zal zichzelf niet opvolgen. De Luikenaars werden uit het toernooi geknikkerd door Knokke, de ploeg van onze dorpsgenoot Sven Cornette, die wel een hele match op de invallersbank bleef zitten. Wij zochten de voetballer op en vroegen hem om een eerste indruk.

“Het is altijd een teleurstelling om op de bank te starten en er een hele match op te blijven zitten, maar de overwinning is binnen”, zo steekt Sven Cornette van wal. “Onze overwinning is zeker verdiend en is zeer goed voor ons vertrouwen. Hopelijk kunnen we dit nu meepakken naar de competitie. We waren met vertrouwen naar de wedstrijd gekomen en realiseerden een stunt. En ja, tuurlijk, als je een overwinning kan behalen op Sclessin tegen Standard moet er wel eens gevierd worden.”

De lange busrit van Luik naar Knokke verliep ongetwijfeld in een uitgelaten sfeer…

Ook in de kleedkamer werd er goed gevierd.