Gerard Liefooghe volgt zichzelf op als burgemeester van Alveringem. Het kartel Gemeentebelangen/CD&V won de verkiezingen in Alveringem met 59,7 procent van de stemmen, Pro/NV-A kreeg 40,3% van de stemmen.

Er werden geen geheime voorakkoorden afgesproken in Alveringem. De twee blokken in de gemeenteraad, meerderheid Gemeentebelangen/CD&V en oppositie PRO & N-VA, gingen in kartel naar de kiezer.

Het werd vandaag een zeer spannende strijd, mede door problemen met een stembureau in Leisele waar de stick waarop de stemmen staan moest heringelezen worden. Met twee van de vier stembureaus geteld leek Gemeentebelangen/CD&V met 50,2 procent een zeer nipte meerderheid te halen, maar uiteindelijk werd het dus toch een klinkende overwinning. De meerderheid versterkt zich trouwens met één extra zetel ten opzichte van de huidige legislatuur.

Tom Sap

Tom Sap deed het opvallend minder tijdens de verkiezingen. “Met mijn 375 voorkeurstemmen heb ik het helaas niet zo goed gedaan als mijn herkozen politieke collega’s. Jullie zien mij vanaf 2019 niet meer in de gemeente- of politieraad terug”, aldus een aangeslagen Tom Sap.

Burgemeester

Gerard Liefooghe blijft dus burgemeester en heeft een pak meer voorkeursstemmen dan zes jaar geleden. CD&V’er Jacques Blanckaert profiteert het meest van het kartel en verdubbelde zijn naamstemmen. Uitdager Marc Wackenier zal opnieuw zes jaar moeten toekijken van op de oppositiebanken. Veel zal er op politiek vlak dus niet veranderen in Alveringem.