Het zag er na de telling van de eerste 2 stembureaus even zeer spannend uit, maar het mocht niet baten voor Marc Wackenier en het kartel Pro en N-VA. Gemeentebelangen-CD&V won de verkiezingen met zo’n 59,7%, die via de stembureaus in de deelgemeenten het verschil kon maken.

“Voor mij is de uitslag niet echt verrassend, omdat ik sinds jaar en dag vaststel dat het verschil in politieke kleur of de eigenheid van de dorpen Alveringem in twee delen gesplitst wordt, een gevolg van een onnatuurlijke fusie”, begint Marc Wackenier (PRO).

“Ik stel gewoon vast dat na telling van de eerste twee bureaus (Alveringem 1 en 2) de beide partijen een nek aan nek race aan het voeren waren, met een verschil van 6 stemmen. Ik verzamelde in die bureaus de hoogste score van alle kandidaten. Pas nadat de bureaus 3 en 4 geteld en herteld werden (fout met de invoering naar Brussel toe) werd het duidelijk wat ik vreesde: de Bureaus in Leisele en Stavele deden ons de das om. Het gegeven dat ik als lijsttrekker opnieuw koploper ben in Alveringem, Hoogstade, Oeren en Sint Rijkers is voor mezelf een opsteker. Ook de goede score van onze mandatarissen is opmerkelijk. Maar ook de vernieuwing werkt. We hebben ons 100 % ingezet en ik ben de stille noeste werkers dankbaar voor de motivatie en de inzet voor Alveringem. Onze samenwerking met de lokale N-VA-afdeling verliep voortreffelijk”, aldus Marc Wackenier.

(Lees verder onder de foto)

Marc Wackenier – Foto: DME

Felicitaties

“Ik heb de lijsttrekker van de tegenpartij, Gerard Liefooghe, gefeliciteerd en hoop dat er een brug kan geslagen worden tussen alle deelgemeenten. Met de melding dat ik nadenk over wat ik politiek in de komende zes jaren zal doen zal ik me ook bezinnen over andere uitdagingen want die zijn er nog genoeg, ook buiten de ‘dorpsstraat’. De ene helft van de gemeente koos voor verandering, de andere helft voor behoud”, besluit Marc Wackenier.