In de Sint-Rijkersstraat in Alveringem is er protest gekomen op de plannen om alle bomen, een honderdtal, in de straat te laten kappen. In de plaats komen er vrijliggende fietspaden.

Initiatiefnemers Bart Goudeseune (bermmeester) en Emma Breyne (PRO), bevriend met Bart, staken de handen uit de mouwen en hingen zaterdagmorgen fluohesjes op aan een deel van de bomen die gekapt moeten worden.

(Lees verder onder de foto)

Aan een deel van de bomen werd een fluohesje opgehangen. Foto: TAN

“De fluohesjes zijn een teken van protest, dus de bomen trekken ook een hesje aan als protest dat ze gekapt worden. We gaan foto’s nemen en een oproep lanceren aan mensen om op zondag 23 december af te komen en de bomen te steunen en te knuffelen”, aldus Bart Goudeseune.

Onbegrip

“Waarom er geen fietspad kan aangelegd worden achter de bomen of één breed fietspad aan 1 kant van de weg begrijpen we niet. Waarom zijn de bomen weer het slachtoffer? Er zijn al zo weinig bomen in de streek”, besluit Bart. Burgemeester Gerard Liefooghe liet weten dat er nieuwe bomen in de plaats komen.

Fluohesjes plots verdwenen

Een uur nadat de gele hesjes er werden gehangen, waren ze al weer van de bomen gehaald. De burgemeester, Gerard Liefooghe, wilde namelijk niet dat er een anonieme protestactie in zijn gemeente gehouden werd. Toen de actievoerders zich bij hem kenbaar maakten, toonde hij wel begrip. Ze mogen hun actie op 23 december houden.