Op donderdag 3 januari 2018 werd de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd en werden de schepenambten verdeeld.

De uittredende schepenen werden in hun functie herbevestigd en kregen dezelfde mandaten als in de vorige legislatuur. De bevoegdheden van de vroegere schepen Dirk Vermeulen gaan naar zijn partijgenoot Kris Laleman. De nieuwe gemeenteraad wordt niet langer voorgezeten door burgemeester Gerard Liefooghe, maar door Sylvie Thieren (CD&V).

Verrassende statistieken

De nieuwe gemeenteraad levert een paar verrassende statistieken op: zo zijn er maar liefst 8 nieuwe gezichten te zien in de gemeenteraad; Kris Laleman, Sylvie Thieren, Ignace Decroos en Dries Decorte bij de CD&V, Wilfried Laureys bij Gemeentebelangen, Emma Breyne bij Pro en Bart Niville en Astrid Dewilde bij de N-VA.

(Lees verder onder de foto)

De nieuwe gemeenteraad van Alveringem.

Nog opvallend: Pro-gemeenteraadslid Bart Coppein maakt een come-back nadat hij wegens persoonlijke redenen tijdens de vorige legislatuur ontslag nam als gemeenteraadslid. Eveneens opvallend is dat vier van de acht nieuwe gezichten in de vorige legislatuur actief waren als OCMW-raadslid, zij kennen dus het klappen van de politieke zweep.

Geen Marc Wackenier en Johan Van Belle

Tot slot is het ook opvallend dat de kopstukken van het oppositiekartel, Marc Wackenier en Johan Van Belle, hoewel beiden verkozen, geen zitting zullen hebben in de nieuwe gemeenteraad.

Eedaflegging van Wilfried Laureys als gemeenteraadslid.
Eedaflegging van Karolien Avonture als gemeenteraadslid, voorzitter van het bijzonder comité van de sociale dienst en schepen.
Eedaflegging van Johan Albrecht als schepen.