Vrijdag 11 januari legden voor de N-VA drie Vlaams Parlementsleden, waaronder Danielle Godderis-T’Jonck, de eed af in de Senaat.

Ze vervangen de deelstaatsenatoren die sinds januari burgemeester, schepen of voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst geworden zijn, wat onverenigbaar is met een zitje in de Senaat.

Nadia Sminate, Danielle Godderis-T’Jonck en Peter Wouters doen hun intrede in de Senaat. Zij lossen fractievoorzitter Annick De Ridder (Havenschepen in Antwerpen), Piet De Bruyn (schepen in Rotselaar) en Wilfried Vandaele (burgemeester van De Haan) af. De Senaatsfractie besliste woensdagmiddag dat Karl Vanlouwe de nieuwe fractievoorzitter wordt.

Danielle Godderis-T’Jonck

Danielle Godderis-T’Jonck groeide op in het dorp Snaaskerke (Gistel), West-Vlaanderen en woont nu in Alveringem. Sedert 1994 kandideert Danielle onafgebroken bij de Volksunie en later bij N-VA. Vanaf 2009 werd Danielle Vlaams volksvertegenwoordiger. Als ziekenhuisverpleegkundige en docente verpleegkunde hechtte Danielle veel belang aan algemeen welzijn en volksgezondheid. Ze is dan ook lid van de commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, evenals van de commissie Landbouw en Visserij.

Eedaflegging Danielle Godderis-T’Jonck – Foto: TAN