Inbrekers hebben in de nacht van zondag op maandag toegeslagen in de voetbalkantines van VVG Alveringem en JV Lo-Reninge. Ook bij Merkem Sport, WS Bulskamp en Keiem kregen ze dieven over de vloer.

In de kantine van VVG Alveringem bleef de schade eerder beperkt maar is de buit wel groot. De inbrekers gingen op een gelijkaardige manier te werk als in de andere voetbalkantines. De achterdeur werd met een koevoet geforceerd, wat eerst nog mislukte. Vervolgens werd het raam in de keuken geforceerd, wat wel lukte.

Meteen daarna werd de elektriciteit afgelegd om zo de automatische verlichting te vermijden. Door de tussendeur te forceren konden de inbrekers bij de kassa terecht. Hier was de totale buit een geldbedrag tussen de 500 en 600 euro en een tablet. Het is al de tweede inbraak dit jaar.

JV Lo-Reninge

De buit die de inbrekers maakten bij de voetbalkantine van JV Lo-Reninge was dan eerder mager. “Na een inbraak vier jaar geleden beslisten we om na elk weekend ons geld mee te nemen naar huis”, aldus Patrick Degraeve van JV Lo-Reninge. “Daardoor is de buit van de inbrekers, een bedrag van rond de 100 euro, beperkt gebleven. Er is wel veel schade aan geforceerde ramen en deuren, waardoor de schade groter is dan de buit van de inbrekers.”

Patrick Degraeve (rechts) van JV Lo-Reninge.

Sporenonderzoek

De politie kwam langs voor een sporenonderzoek en daarbij werden twee schoensporen gevonden in één kantine. De daders droegen wellicht ook handschoenen, waardoor identificatie moeilijk wordt. “Het onderzoekt loopt”, aldus korpschef Devid Camerlynck.