Woensdagmorgen gebeurde er een zwaar verkeersongeval tussen een auto en een vrachtwagen op de N8 tussen Alveringem en Beauvoorde ter hoogte van de Nieuwe Herberg. Beide voertuigen botsten frontaal op elkaar. De bestuurster van de personenwagen, een Alveringemse van 39 jaar, werd zwaargewond en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Deze namiddag raakte het goede nieuws bekend dat haar toestand nu stabiel is.

Door de hevige sneeuwval in de nacht van dinsdag op woensdag liggen de wegen er gevaarlijk bij. Vermoedelijk ging één van de twee bestuurders aan het slippen om daarna frontaal tegen zijn/haar tegenligger te botsen. De brandweerkorpsen van Veurne, Lo-Reninge en De Panne kwamen samen met de MUG en een ziekenwagen ter plaatse.

De bestuurster van de Citroën, een 39-jarige vrouw uit Alveringem, zat door het ongeval gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. De vrouw werd vervolgens zwaargewond en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis van Veurne. In de loop van de namiddag werd haar toestand stabiel. Haar wagen is rijp voor de schroothoop. De chauffeur van de vrachtwagen daarentegen raakte niet gewond en bleef ongedeerd. Zijn vrachtwagen kwam wel deels in de gracht terecht en moest worden getakeld.

Verkeershinder

Door het ongeval moest de N8 tussen Alveringem en Beauvoorde zelfs even helemaal worden afgesloten waardoor het verkeer een tijdlang vaststond in de file. Momenteel is één rijstrook terug beschikbaar.

De vrachtwagen kwam deels in de gracht terecht en moest worden getakeld. Foto: TAN
De Citroën is rijp voor de schroothoop. Foto: TAN