Stavelenaar Stan Dewulf staat morgen, 20 februari, aan de start van de Ronde van de Algarve in Portugal. Hij blikt vooruit op zijn tweede grote ronde als neoprof.

De Ronde van de Algarve (Europe Tour, 2.HC) is een vijfdaagse rittenkoers langs de zuidkust van Portugal. De 45ste editie vindt plaats van woensdag 20 tot en met zondag 24 februari. Het biedt de renners twee heuvelachtige ritten, twee lastige aankomsten bergop en een individuele tijdrit. Net zoals de vorige jaren staan hier heel wat toppers aan de start. Neoprof en Stavelenaar Stan Dewulf blikt vooruit.

“Enkele weken geleden maakte ik mijn profdebuut in de Ronde van San Juan. Daar kijk ik heel positief op terug. Ik denk dat de ploeg goed op de rails staat om binnenkort het Belgische voorjaar in te duiken. Het was super om de kans te krijgen van de ploeg om me te mengen in de sprints, met een achtste en dertiende plaats als resultaat”, aldus Stan.

Opbouw naar klassiekers

“De Ronde van de Algarve is nu de logische volgende stap in de opbouw naar de klassiekers. Het is echter ook een doel op zich voor ons. Met Jasper De Buyst hebben we een goede sprinter voor de vlakke etappes. Nikolas Maes en ik hebben in Argentinië kunnen oefenen om ons te positioneren in de finale. Dit willen we nu tonen in de Algarve, waar het niveau toch iets hoger zal zijn.”

Lastige ritten

“Toen ik het parcours bekeek, zag ik twee behoorlijk lastige ritten met redelijk wat hoogtemeters. Ik ben benieuwd hoe ver ik kan komen in die ritten. Voor de vlakkere etappes denk ik dat het twee keer zal uitdraaien op een massasprint. Mijn ambitie voor de rest van het voorjaar is om mij te tonen in de kleinere koersen en om mijn bijdrage te leveren aan een mooi resultaat voor Tiesj Benoot of iemand anders. Als dat lukt, zou ik al heel tevreden zijn”, besluit Stan Dewulf.

Rit 1: Woensdag 20 februari: Portimão – Lagos (199,1 km)
Rit 2: Donderdag 21 februari: Almodôvar – Alto da Fóia (187,4 km)
Rit 3: Vrijdag 22 februari: Lagoa – Lagoa (ITT) (20,3 km)
Rit 4: Zaterdag 23 februari: Albufeira – Tavira (198,3 km)
Rit 5: Zondag 24 februari: Faro – Malhão (173,5 km)

De volgende renners van Lotto Soudal staan aan de start: Jasper De Buyst, Stan Dewulf, Frederik Frison, Carl Fredrik Hagen, Nikolas Maes, Lawrence Naesen en Brian van Goethem. De eerste etappe is live te volgen op Eurosport vanaf 16.45 uur.

Foto: Photo News