Inbrekers hebben in de nacht van zondag op maandag opnieuw ingebroken in de voetbalkantine van VVG Alveringem. Het is al de tweede inbraak dit jaar.

De inbrekers gingen opnieuw op een gelijkaardige manier te werk als bij de vorige inbraken, al werd er bij de inbraak van zondag meer brutaler te werk gegaan en was er meer schade aan het raam en de deur. De inbrekers verschaften zich opnieuw toegang via een raam dat werd opengebroken. Meteen daarna werd de elektriciteit afgelegd om zo de automatische verlichting uit te schakelen. Door de tussendeur te forceren konden de inbrekers bij de kassa terecht en de inhoud ervan stelen. De buit zou een bedrag van rond de 100 euro zijn.

De voorbije 2 maanden kregen tal van voetbalploegen in de Westhoek al ongewenst bezoek. Bij VVG Alveringem is het al reeds de tweede inbraak dit jaar. Maandag kwam het labo al langs voor een sporenonderzoek. “Het is voorlopig onduidelijk of er een link is tussen de inbraken in januari en deze van afgelopen zondag en momenteel loopt het onderzoek”, aldus korpschef Devid Camerlynck van politiezone Spoorkin.

De inbrekers gingen opnieuw op een gelijkaardige manier te werk als bij de vorige inbraken. Foto: TAN