Van 11 tot 21 maart zal de Sint-Rijkersstraat tussen de Nieuwe Herberg en het centrum van Alveringem afgesloten worden voor het rooien van 136 bomen. Er zal geen enkele doorgang mogelijk zijn.

Langs beide zijden van de weg zal er een gescheiden fietspad aangelegd worden waardoor alle bomen gekapt zullen moeten worden. Op 15 december kwam er nog een protestactie met fluohesjes, omdat er onbegrip was waarom de fietspaden niet achter de bomen kunnen komen en of er niet één breed fietspad aan één kant van de weg kan komen. Een week later werd er ook nog een boomknuffelmoment georganiseerd om op een serene manier afscheid te nemen van de, toch wel unieke, Alveringemse bomenrijen.

Omleiding

Er wordt omleiding voorzien voor het verkeer komende van Diksmuide via de Rabbelaeresteenweg-Lo-Centrum naar de N8. Voor het verkeer komende van Veurne en Ieper is dit via de Gapaard naar Lo-Centrum-Rabbelaeresteenweg en zo verder naar Diksmuide. De Papestraat, Dolfijnstraat, Wijdouwbeekstraat en de Zomerweg zulen niet gebruikt kunnen worden. De Lijn en hulpdiensten zijn hiervan op de hoogte.

Langs beide zijden van de weg zal er een gescheiden fietspad aangelegd worden. Foto: TAN
Langs beide zijden van de weg zal er een gescheiden fietspad aangelegd worden. Foto: TAN
Langs beide zijden van de weg zal er een gescheiden fietspad aangelegd worden. Foto: TAN
Op 15 december kwam er nog een protestactie met fluohesjes. Foto: TAN