Donderdagvoormiddag is een 25-jarige man met zijn wagen in de vaart beland langs de Rabbelaresteenweg in Lo-Reninge. Toen hij tegenligger kruiste, kwam het volgens de man tot een lichte botsing waarna de twintiger in het water belandde. De bestuurster van de andere wagen stopte niet en pleegde vluchtmisdrijf.

Omstreeks 10.20 uur raakte een 25-jarige man met zijn Toyota Corolla in een zijarm van de Lovaart terecht nadat die in de Rabbelaresteenweg met een ander voertuig in aanraking kwam. Na de lichte botsing verloor de bestuurder de controle over zijn stuur en belandde in de vaart. De man kon zichzelf gelukkig uit de wagen bevrijden en werd licht onderkoeld opgevangen in de ziekenwagen. De andere wagen die bij het ongeval betrokken was stopte niet voor hulp en pleegde vluchtmisdrijf. Volgens de man was het een vrouwelijke bestuurder in een BMW Break.

Brandweer Lo-Reninge en Veurne kwamen ter plaatse en deden een inspectie van de wagen om daarna riemen te bevestigen voor de takeling. De auto bleef maar enkele centimeters boven het wateroppervlak uitsteken en is niet meer berijdbaar.

Onderzoek naar vluchtmisdrijf

Politiezone Spoorkin startte een onderzoek naar vluchtmisdrijf. “Aan de hand van verklaringen en getuigenissen proberen we te achterhalen wie de tegenpartij was en of die bestuurster daadwerkelijk heeft gezien dat de wagen in de vaart belandde. Dat zal duidelijk worden na het onderzoek”, aldus korpschef Devid Camerlynck.

Foto: Bert Feys
Foto: Bert Feys