“Een dag om nooit meer te vergeten”, aldus Stan Dewulf. De jonge Stavelse renner van Lotto-Soudal zat vandaag 190 kilometer in de aanval in de AG Driedaagse Brugge-De Panne. Het was meteen ook zijn eerste wielerwedstrijd op het hoogste niveau (WorldTour).

Vorig jaar werd de Driedaagse voor het eerst als eendagskoers georganiseerd, sinds dit jaar mag de koers bij de grote jongens meespelen in de WorldTour. Het parcours bleef nagenoeg ongewijzigd en dus ideaal voor sprinters. Daar konden de beklimming van onder meer de Kemmelberg of de 3 windstille passages door De Moeren niets aan veranderen.

Een valpartij op 10 kilometer van het einde, net toen de 6 vluchters (met de Belgen Dewulf, Janssens en Leysen) gegrepen zou worden, deed het peloton scheuren. Een uitgedund peloton meldde zich zo in de straten van De Panne, waar uiteindelijk Groenewegen de snelste was.

“Een dag om nooit meer te vergeten”

“Voor de koers was het tactisch plan om te werken voor Keukeleire, maar jammer genoeg viel hij in de finale”, begint Stan. “Frison en ik kregen ‘carte blanche’ om mee te gaan in een ontsnapping. Ik heb verschillende malen geprobeerd, maar het lukte dan toch uiteindelijk. De medevluchters werkten goed samen en we konden op kop blijven tot minder dan 10 kilometer voor de aankomst. Ik reed dus zo’n 190 kilometer op kop, in een vertrouwde streek, dicht bij mijn ouderlijk huis. Ik hoorde dikwijls mijn naam schreeuwen. Het was mijn eerste WorldTour koers, een ervaring die ik nooit zal vergeten. Toen we ingelopen waren, probeerde ik nog een laatste maal Naessen en Blythe naar de kop van de wedstrijd te brengen, en daarna was het afgelopen”, aldus een aanvalslustige Stan Dewulf.

Foto: Photo News

Stan Dewulf – Photo News