Vandaag, maandag, kwam een brandweerman van korps Lo-Reninge voor de rechtbank in Veurne voor een zware snelheidsovertreding die hij begin december vorig jaar opliep in de Oudekapellestraat in Diksmuide.

Op 4 december 2018 kwam er een brandoproep binnen vanuit het gemeentehuis van Alveringem, waar het brandalarm was afgegaan. Daarop snelde de brandweerman van Lo-Reninge van zijn werk in Diksmuide naar de kazerne in Lo. Helaas kwam hij daar echter nooit aan. De man werd namelijk aan 169 km/u door de politie onderschept in de Oudekapellestraat in Diksmuide, waar de maximumsnelheid 70 km/u is.

Verkeerscursus

Ondanks dat de procureur wel begrip had voor de brandweerman die zo snel mogelijk in de kazerne wil zijn, oordeelde hij dat 169 km/u er toch wel zwaar over is. De man moet een verkeerscursus gaan volgen en krijgt een boete van 1408 euro volledig met uitstel en een rijverbod van 88 dagen, waarvan 8 dagen effectief.