Anonieme ­afpersers eisen 300.000 euro van voedingsbedrijf Jules Destrooper uit Lo-Reninge. Als het voedingsbedrijf daar niet op ingaat voor 20 mei, dan dreigen ze hun voedingswaren te vergiftigen. Dat berichten de kranten van Mediahuis.

Afgelopen maandag kreeg Jules Destrooper in hun vestiging in Ieper een brief toe­gestuurd met daarin poeder. In de brief eisen de ­afpersers zo’n 300.000 euro. Als ze daar niet op ingaan voor 20 mei, dreigen ze hun voedingswaren te vergiftigen met ­oleandrin, een giftige stof die hart­verlamming kan veroorzaken. Ook voedingsbedrijf IJsboerke en enkele andere buitenlandse bedrijven kregen dezelfde brief toegestuurd.

In de brieven doen de daders zich voor als ‘zakenmannen’. Ze willen dat het geld hen in bitcoins wordt overgemaakt. Politie en parket zijn volop op zoek naar de afzender(s). Maar voorlopig is niet bekend om wie het gaat. Het is evenmin duidelijk of de speurders de afpersers op het spoor zijn.

Er zijn voorlopig geen aanwijzingen dat de ­voedingsproductie van de ­geviseerde bedrijven in gevaar zou zijn. “Onze koekjes zijn nog perfect in orde. Wij blijven rustig verder smullen”, reageert de CEO van ­Jules Destrooper.

Bron: BELGA