Op zondag 5 mei ontvangt het Mout- & Brouwhuis de Snoek een peloton pedaalstappers. Zij jagen de heroïek van de Omloop van de Slagvelden na die precies honderd jaar geleden eenmalig werd gereden en in 2013 door Frank Becuwe werd bestudeerd en te boek gesteld.

Op oude, historische fietsen en in een even oudmodische outfit rijden ze een deel van de derde én meest onmogelijke rit van Brussel naar Amiens. Omdat ze geen zin hebben om zoals hun confraters van een eeuw geleden in loopgrachten of bunkers te moeten overnachten, hebben ze hun traject beperkt tot Brugge – Ieper. Ze vertrekken om 9.30 uur in Brugge aan de Bourgogne de Flandres in de Kartuizerinnenstraat, vlakbij de markt. Via Torhout, Beerst, Diksmuide, Oudekapelle, Nieuwkapelle en Lo komen ze tussen 14.00 en 15.00 uur aan in het Mout- & Brouwhuis de Snoek dat voor die ene keer tot bevoorradingspost is omgetoverd.

Lees verder onder de foto.

Slechts 21 deelnemers haalden op 11 mei 1919 de finish tijdens Omloop van de Slagvelden. Foto: Omloop Het Nieuwsblad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mout- & Brouwhuis de Snoek

Het muzikale duo René & Patrick, de huismuzikanten van de Snoek, zullen hen opwachten samen met de auteur van het boek ‘Omloop van de Slagvelden. 1919. De meest heroïsche wielerwedstrijd ooit‘ en het bestuur van het Mout- & Brouwhuis de Snoek. Al wie deze ‘coureurs’ van weleer wil ontmoeten en wie weet, misschien wel eventjes voor een selfie hun stalen ros mag bestijgen, wordt tussen 14.00 en 15.00 uur in de herberg van het Mout- & Brouwhuis de Snoek verwacht. Wees er zeker van, deze gezellige museumkroeg zal er gevuld worden met een gezellige ‘parlez’ van fietsfanaten, oude ‘wielergoden’ en zowel echte als vermeende Flandriens.

Wees alvast op tijd, want daarna razen ze op hun vélocipèdes of hoge bi’s, loopfietsen, smokkelfietsen, FN-cardanfietsen en andere tweewielige vehikels via Lo, Vleteren, Woesten en Elverdinge naar Ieper, de hoofdstad van de Verwoeste Gewesten. Daar worden ze rond 18 uur verwacht, juist op tijd voor het verslag van de ‘koers op teevee’.

Voor meer informatie: frank.becuwe@mino.be of 0478 43 15 89.