Sinds donderdag 13 juni staat er vanaf nu een broodautomaat in Izenberge. Ter hoogte van de Kapel zal Patisserie Dewachter uit Nieuwpoort elke namiddag de automaat aanvullen.

“Wij zijn Sharon en Jeffrey Dewachter en hebben samen 2 dochters, Alice (7 jaar) en Ellie (3jaar). Samen baten wij een warme authentieke bakkerij uit in Nieuwpoort stad, Patisserie Dewachter. We maken alles zelf van brood, koffiekoeken, patisserie tot dessertkoekjes en chocolade. Een paar maanden geleden hadden we een advertentie gezien dat de gemeente Alveringem op zoek was naar een warme bakker die in Izenberge broodautomaten wou plaatsen. Wij hebben daar op gereageerd en hebben meteen in gesprek gegaan”, aldus Sharon Dewachter.

Alles werd in orde gebracht en op 13 mei mochten we de dubbele broodautomaat plaatsen in Izenberge ter hoogte van de Kapel. de namiddag gaan wij de automaat voor het eerst opvullen. Het gaat om een dubbele automaat. 1 kant zal volledig voorzien worden van brood (bruin, wit en volkoren) en aan de andere kant is er plaats voorzien om heerlijke Franse stokbroden, meergranen broden, koffiekoeken, drooggebak, sandwichen, donuts en onze handgemaakte pistolets (onze specialiteit) aan te bieden. Op zaterdag bieden wij dan ook rozijnen- melk- en suikerbrood aan. “Elke namiddag zal de automaat opgevuld worden. Mensen kunnen ons volgen op onze Facebookpagina“, aldus Sharon.

De nieuwe broodautomaat in Izenberge. Foto: DM