Op het dak van een woning in de wijk Ashoop in Lo-Reninge is woensdagmorgen bliksem ingeslagen na de doortocht van een felle onweerszone. Door de inslag brak een elektriciteitskabel op zolder waardoor er rookontwikkeling ontstond.

De bliksem sloeg omstreeks 7.30 uur in op het dak van van de woning, waardoor de toevoerkabel van de elektriciteit, die binnenkomt via de zolder. Er volgden nadien enkele vlammen en flitsen en er was een brandgeur merkbaar. De brandweer van Lo-Reninge en Diksmuide kwamen ter plaatse en stelden geen brandhaard vast. Ze moesten enkel de plaats van de inslag wat afkoelen en een grondige controle doen van de elektrische apparaten.

Fluvius kwam nadien ook ter plaatse omdat het hele bedrijf zonder stroom zat.

Foto: José Tyteca

Door de blikseminslag brak een elektriciteitskabel op zolder waardoor er rookontwikkeling ontstond. Foto: José Tyteca