Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de gemeente Alveringem nodigen u van harte uit op de opening van de eerste natuuroase in het Eversambos op woensdag 10 juli 2019 om 11u.

“Onze hectische maatschappij gunt ons weinig tot geen rust. Daarom ontwikkelde Natuur en Bos natuuroases, stukjes stille natuur waar je je hoofd even helemaal kunt leegmaken, zonder smartphones, verkeerslawaai en andere drukte. Sluit je ogen, zet je zintuigen op scherp en voel de stress wegglijden”, aldus Griet Buyse, verantwoordelijke van de terreincommunicatie.

Natuuroases zijn geïnspireerd op het fenomeen bosbaden, Shinrin-yoku, een therapie die in de jaren tachtig ontstond in Japan en nu ook bij ons ingang vindt. Het is wetenschappelijk bewezen dat een bosbad van een halfuur stress vermindert en je mentale weerbaarheid verhoogt. Hoe langer het bosbad, hoe groter en langduriger de voordelen zullen zijn. Natuur en Bos heeft daarom unieke plekjes ingericht, waar bezoekers met al hun zintuigen de natuur kunnen beleven om lichaam en geest tot rust te brengen.

(Lees verder onder de foto.)

Eversambos

Natuur en Bos legt in zes verschillende natuur- en bosgebieden een natuuroase aan. Eén daarvan ligt in het Eversambos. Langs het parcours van een tweetal kilometer ontdek je inspirerende rustplekken. Onderweg vind je houten rustobjecten van de hand van houtbewerkingsatelier Sam Ponette en Atelier Nauwau. Daar kun je op zitten, liggen, hangen en de juiste oefeningen doen om tot rust te komen.

Programma:

  • Onthaal door Gerard Liefooghe, burgemeester Alveringem
  • Duiding van de natuuroases (door Natuur en Bos)
  • Wandeling langs enkele elementen van de natuuroase onder begeleiding van boswachter Piere Hubau (Natuur en Bos)
  • Afsluitende receptie aan de parking van Eversambos 

Meld je komst via deze link. De wandeling van een tweetal kilometer is makkelijk, voorzie wel degelijk schoeisel.