Op sociale media lijkt er heel wat beroering te zijn over de zogenaamde ‘verkeersblokken’ in de Izenbergestraat tussen de Nieuwe Herberg en Izenberge. Onze redactie nam contact op met bevoegd schepen Jacques Blanckaert voor uitleg.

“De blokken zijn er geplaatst door de VLM (Vlaamse Land Maatschappij) op vraag van de gemeente om de grasstrook te beschermen en om geen aarde op het fietspad te krijgen van voertuigen die door deze strook rijden. Het gaat nog om een proefopstelling”, aldus Jacques Blanckaert.

(Lees verder onder de foto)

De befaamde verkeersblokken. Foto: Daron Mertens

Ook in de Kerselaarsstraat in Leisele en de ambachtelijke zone werden dergelijke blokken geplaatst. “Er is een belijning aangebracht aan weerszijden van het gedeelte en er werden op sommige plaatsen paaltjes rondom de blokken geplaatst.”

Kritiek

Volgens bezorgde inwoners zijn de verkeersblokken ‘levensgevaarlijk’ en is het volgens hen een kwestie van tijd dat er zware verkeersongevallen gebeuren. Als gevolg vragen vele inwoners aan de gemeente of men de blokken kan weghalen.

De verkeersblokken in de Izenbergestraat. Foto: Daron Mertens
De verkeersblokken in de Izenbergestraat. Foto: Daron Mertens