Tijdens de uitzonderlijk hitte op donderdag werd de brandweer tot twee maal toe opgeroepen naar Alveringem om enkele kippenstallen te koelen na problemen met het ventilatiesysteem. Ondanks de pogingen de stallen met water af te koelen, stierven er in Leisele zo’n 600 tal kippen.

Op een landbouwbedrijf in de Veurnestraat in Leisele en in de Zavel in Alveringem werd de brandweer donderdagnamiddag opgeroepen om enkele stallen af te koelen met water. De ventilatiesystemen in de stallen konden niet op tegen de hitte, waardoor duizenden kippen dreigden te sterven. Zowel de brandweer van Veurne, Zuid-IJzer en Lo-Reninge werden ter plaatse gestuurd. Op het landbouwbedrijf in de Zavel konden alle kippen met succes gered worden, al was dat in de Veurnestraat niet het geval. Daar kwamen er zo’n 600 tal kippen om.

Het is zeer uitzonderlijk dat de ventilatie in de kippenstallen niet genoeg koeling kan garanderen. Ook op drie andere plaatsen in de Westhoek waren er problemen met de ventilatie.