In Beveren-Kalsijde, op de grens met Roesbrugge, klagen inwoners over overlast door (Franse) jongeren.

De klachten gaan over geluidsoverlast, vandalisme, achterlaten van zwerfvuil en barbecueën op openbaar domein. Ook zouden er tijdens de hitte van de afgelopen dagen jongeren blijven slapen hebben in open lucht op en rond het jaagpad langs de IJzer en de voetgangersbrug over de IJzer. Het gemeentebestuur van Alveringem is op de hoogte van de problemen. Burgemeester Gerard Liefooghe bevestigde ons dat de problematiek besproken werd in het schepencollege en er maatregelen worden genomen.

Ondertussen liet ook de bevoegde schepen Jacques Blanckaert ons weten dat de gemeente en regionaal landschap na de vakantieperiode samen zullen zitten om het probleem op Alveringems grondgebied te bespreken.

Een achtergelaten tent bij de voetgangersbrug in Beveren.
Er werd ook gebarbecued op openbare plaatsen.

 

 

 

Achtergelaten zwerfvuil bij een overvolle vuilnisbak.
Er werden ook enkele verkeersborden geplooid en verplaatst.