Maandagavond deed een buurtbewoner melding van een inbraakpoging in de kerk van Reninge. Bij aankomst van de politie bleek dat er nog twee kerkgangers opgesloten zaten en het dus niet om een inbraak ging.

Omstreeks 21.30 uur maandagavond kwamen de politiediensten ter plaatse voor een melding van een inbraak in de kerk van Reninge. Al snel werd duidelijk dat het niet om een inbraak ging, maar dat er nog twee kerkgangers opgesloten waren. Bij het sluiten van de kerk merkte de verantwoordelijke Paula Van Heule niet op dat er nog twee mensen in de kerk waren. De twee Nederlanders wilden geen nachtje doorbrengen in de kerk en forceerden de deuren om zo naar buiten te geraken. Echter, een alerte buurtbewoner merkte dit op en verwittigde meteen de politie. Al snel werd duidelijk dat het om een misverstand ging.

De brandweer kwam nadien ook ter plaatse om de deuren tijdelijk te herstellen. De twee Nederlanders zullen moeten opdraaien voor de herstellingskosten van de deuren.