Op zaterdag 17 augustus 2019 is er in de Westhoek een historische rondrit voor motorfietsen uit de periode 1900-1931. Het oldtimerevenement ‘Waar is Anna?’ staat volledig in het teken van de Eerste Wereldoorlog.

Anna was tijdens de Groote Oorlog dienstmeid aan het hof van Koning Albert. Tijdens deze oorlog verloor een dispatch rider zijn hart aan Anna. Hij ging na de oorlog op zoek naar haar. Met tientallen oude brom- en motorfietsen wordt de zoektocht naar Anna nog eens overgedaan op zaterdag 17 augustus. Het wordt een 85 km-lange rondrit doorheen het oorlogsgebied van Nieuwpoort, de IJzer en de Franse grens. De deelnemers houden halt aan talrijke monumenten en markante plaatsen die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog.

Vanaf 11.15 u. houden de motorrijders halt in Alveringem. Aan het oorlogsmonument voor de Sint-Audomaruskerk wordt een foto gemaakt van elke motorfiets. Daarna trekt de karavaan naar hotel-tearoom Petrus in de Oerenstraat. Na de lunch trekken de oldtimers naar de militaire begraafplaats van Oeren. Ook daar is een huldemoment voorzien. De rondrit eindigt in de feestzaal De Coude Scheure in Mannekensvere. De organisatoren verwachten 120 tot zelfs 150 historische brom- en motorfietsen.

Foto: Vrije Tijd Alveringem Toerisme & Cultuur