Dinsdagnamiddag is een man (80) overleden na een aanrijding door een verreiker op een veld in de Zavelhoek in Pollinkhove, Lo-Reninge. Ter plaatse werd de man nog gereanimeerd, maar hij overleed later in het ziekenhuis van Veurne.

Het tragisch ongeval gebeurde omstreeks 14.45 uur op een veld nabij een hoeve in de Zavelhoek in Pollinkhove, Lo-Reninge. De kleinzoon vond zijn opa nabij de verreiker op het veld. De man was op dat moment bezig aan het helpen op het bedrijf van zijn dochter.

Bij aankomst van de politie, de MUG en een ziekenwagen was er nog niet meteen duidelijk wat er precies was gebeurd. Er werd meteen een reanimatie opgestart die bijna 45 minuten duurde, om de man nadien over te brengen naar het ziekenhuis van Veurne. Daar is hij kort na aankomst overleden.

(Lees verder onder de foto)

Ter plaatse werd de man nog gereanimeerd, maar hij overleed later in het ziekenhuis van Veurne. Foto: Daron Mertens

Na verder onderzoek werd duidelijk wat er zich precies was afgespeeld. De bejaarde landbouwer was overreden door een familielid die de verreiker bestuurde. Door het hobbelige veld heeft de bestuurder het wellicht nooit opgemerkt. Het parket van West-Vlaanderen kwam later nog ter plaatse voor verder onderzoek.

Politie en parket zijn ter plaatse. Foto: Daron Mertens
Foto: Daron Mertens