Chiro Parcifal, de lokale Chiro in Alveringem, heeft een fonds opgericht om een nieuwe patrouilletent te kunnen kopen. Tijdens het kamp van begin augustus viel er een grote boom op hun tent waardoor die met de grond werd gelijkgemaakt.

Op 3 augustus werd de Chiro onaangenaam verrast toen er door een windvlaag een grote boom met een diameter van ongeveer 50 cm op hun patrouilletent terechtkwam tijdens het Chirokamp in Sprimont, provincie Luik. Er vielen gelukkig geen gewonden, al had dat niet veel gescheeld toen er 10 minuten eerder nog Chiroleiders in de tent aanwezig waren. “De tent raakte volledig vernield en het materiaal binnenin de tent liep schade op. De leiding kon de resterende tijd van het kamp rekenen op tenten van de kampbaas om in te slapen, maar nu moeten we investeren in een nieuwe tent voor volgend jaar. Zo’n legertent kost een hoop geld, geld dat de Chiro niet in overschot heeft”, aldus Chiroleidster Hanna Lully.

Daarom richtte de Chiro op Facebook een fonds op om via donaties van sympathisanten een nieuwe tent te kunnen kopen. Het streefbedrag ligt op zo’n 2000 euro.

De patrouilletent van de Chiro werd met de grond gelijkgemaakt. Foto: Chiro Parcifal
Er vielen gelukkig geen gewonden. Foto: Chiro Parcifal