Tien jaar na de laatst georganiseerde motostuntshows (2005, 2007 en 2009) is de Putstraat op kermiszondag 15 september terug synoniem van spektakel. Organisator dit jaar is het RST Rallyteam. Alles is gratis toegankelijk.

Piloot Roel en co-piloot Sven zijn beiden afkomstig uit Veurne. Ze nemen met hun Peugeot 205 GTI 1.9 deel aan het Vlaams rally kampioenschap bij de Historics klasse H7, waar ze momenteel de leidersplaats bekleden. Hun clubhouse is gevestigd in de Putstraat 32 bij Geert Muylle en Kristien Delancker.

Op een parcours van ongeveer 250 meter brengt het Suzuki Katana Stuntteam uit Limburg drie stuntshows van telkens ongeveer 45 minuten. De drie piloten – Kimmy, Bleuk en The Belgian Stallion – brengen een spektakel van formaat. Kimberly Schijven is trouwens wereldkampioen wheelie (enkel op het achterwiel rijden) aan een snelheid van maar liefst 247 km/u.

Na de stuntshows is de dag nog niet voorbij. In het clubhouse van het rallyteam, voor de gelegenheid getransformeerd naar een Hard Rock Café, is er om 18u30 een live-optreden van Sabbathizer (tribute-band van Black Sabbath). Tevens gratis toegang. Het Hard Rock Café is op kermiszondag open vanaf 11u, op kermisvrijdag vanaf 19u (deelnemend café aan de kroegentocht in een organisatie van het Feestcomitée Alveringem). Om alles in goede banen te laten verlopen, kunnen Roel en Sven rekenen op een 30-tal vrijwilligers.