Slechts één leerling, dat is het aantal die zich reeds ingeschreven heeft voor het nieuwe schooljaar in het kleuterschooltje van Gijverinkhove. Slechts nieuws, want dit zal zo hoogstwaarschijnlijk het allerlaatste schooljaar worden voor de school.

Tegen februari volgend jaar moet de school minstens zes kleuters hebben om open te mogen blijven. Dat lijkt niet te slagen, want er is momenteel nog maar één kind ingeschreven. Het kindje dat nu ingeschreven is, zal maandag sowieso al naar de hoofdschool in Alveringem gebracht worden. Het probleem met te weinig leerlingen sleept al meerdere jaren aan, maar de school kreeg altijd een genadejaar. Dat is een extra jaar om voldoende leerlingen te vinden. Volgens directeur Jan Candaele zal vijf extra kinderen vinden tegen februari een onmogelijke opdracht worden.

Extra genadejaar

In principe moest de school al sluiten op 1 september 2019, omdat de norm in het eerste genadejaar ook niet werd gehaald. Minister van Onderwijs Hilde Crevits gaf toen nog een extra genadejaar aan de wijkschool.

Kleuterschool Gijverinkhove. Foto: Google Maps