Maandagavond raakte een motorrijder zwaargewond na een frontale botsing tegen een wagen in een bocht van de Steemdamstraat in Alveringem.

De motorrijder, een man van in de 60 uit Oostende, miste omstreeks 18.00 uur zijn bocht in de Moerdamstraat en kwam daarbij frontaal in botsing met een tegenligger, een Ford die bestuurd werd door een jongeman uit de omgeving. De motorrijder werd weggekatapulteerd en kwam nadien in de gracht terecht. De hulpdiensten werden meteen verwittigd waarbij de MUG-heli ook ter plaatse kwam. De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd uit de gracht gehesen door de hulpverleners. Nadien werd hij zwaargewond, maar niet in levensgevaar, met de helikopter overgebracht naar het AZ West in Veurne.

De politie deed de nodige vaststellingen en een takelwagen kwam ter plaatse om de motor uit de gracht te hijsen. Er was gedurende het ongeval geen doorgang mogelijk voor het verkeer.

De motorrijder werd weggekatapulteerd en kwam nadien in de gracht terecht. Foto: Daron Mertens
Er was gedurende het ongeval geen doorgang mogelijk voor het verkeer. Foto: Daron Mertens