In de nacht van zondag op maandag brak er een zware uitslaande brand uit in de Kerkstraat in Hoogstade. De bewoner liep daarbij zware brandwonden op en werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Iets voor 1.00 uur zondagnacht werd een bewoner in de Kerkstraat opgeschrikt door enkele knallen bij zijn woning. Toen de man ging kijken wat er was gebeurd, zag hij dat zijn carport in lichterlaaie stond. Hij probeerde meteen een auto en een bestelwagen, die onder de carport geparkeerd stonden, nog te verzetten en het vuur zelf te blussen. Dat bleek niet meer te lukken, waarbij hij bij zijn poging zwaar brandwonden opliep. De hulpdiensten kwamen ter plaatse waarbij de man ter plaatse werd verzorgd. Nadien werd hij zwaargewond overgebracht naar het AZ West in Veurne.

Brandweer Lo-Reninge, die versterking opriep van brandweer Veurne, hadden na een uur de brand onder controle. De carport met 2 voertuigen brandde wel volledig uit en de woning liep schade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De carport brandde volledig uit. Foto: José Tyteca