In de nacht van zondag op maandag brak er een zware uitslaande brand uit in de Kerkstraat in Hoogstade. Daarbij brandde de volledige carport van Stieven Huyghe (35) uit, samen met een Audi en heel wat werkmateriaal. Ook drie huizen liepen brand- en rookschade op. Een kortsluiting in het branddetectiesysteem ligt hoogstwaarschijnlijk aan de oorzaak van de brand.

Iets voor 1.00 uur zondagnacht werd een bewoner in de Kerkstraat opgeschrikt door enkele knallen bij zijn woning. Toen de bewoner, de 35-jarige Stieven Huyghe, ging kijken wat er was gebeurd zag hij dat zijn carport in lichterlaaie stond. Hij probeerde meteen een auto en een bestelwagen, die onder de carport geparkeerd stonden, nog te verzetten en het vuur zelf te blussen. De bestelwagen kon nog verplaatst worden, maar de Audi verzetten bleek niet meer te lukken. Bij zijn poging liep hij zware brandwonden op. Zijn vrouw belde ondertussen de hulpdiensten die de man ter plaatse verzorgde. Nadien werd hij zwaargewond overgebracht naar het AZ West in Veurne. Zijn brandwonden werden ondertussen goed verzorgd, waardoor hij opnieuw kan gaan werken.

Lees verder onder de foto.

De volledige carport brandde uit. Foto: Daron Mertens

Terwijl de brandweerwagens onderweg waren, werd geprobeerd om met een tuinslang van de buren de brand te blussen, maar het vuur bleek te sterk te zijn. Na aankomst van brandweer Lo-Reninge, die meteen ook versterking opriep van brandweer Veurne, kon de brand na een uur onder controle gebracht worden.

Kortsluiting

Een kortsluiting in het branddetectiesysteem die gemonteerd werd aan de gevel onder de carport ligt opvallend aan de oorzaak van de brand. Op de camerabeelden van de woning lijkt de brand daar te beginnen ontstaan, waarna enkele vuurresten voor verdere uitbreiding zorgde.

Ook een Audi brandde volledig uit, de bestelwagen liep zware schade op. Foto: Daron Mertens