Zaterdagnamiddag maakte een bestuurder op de Ieperse Steenweg melding van een uitslaande schuurbrand ter hoogte van de Nieuwe Herberg in Alveringem. Bij aankomst van de brandweer bleek het om een uit de hand gelopen afvalbrand te gaan.

Iets voor 15.00 uur werden de brandweerkorpsen van Veurne en Lo-Reninge massaal opgeroepen voor een melding van een uitslaande schuurbrand ter hoogte van de Nieuwe Herberg. Dat bleek echter optisch bedrog te zijn. Bij aankomst van de hulpdiensten werd er een uit de hand gelopen afvalbrand van hout en snoeiafval vastgesteld. Het vuur was al overgeslagen naar de nabijgelegen vegetatie en dreigde ook een schuur in brand te steken. De brandweer kon dat laatste voorkomen en kon het vuur snel blussen.

De politie kwam ter plaatse om te controleren of de landbouwer al dan niet een vergunning had. Die kon door de man voorgelegd worden, want hij had toestemming gekregen van de burgemeester. De politie bekijkt wel nog of de wettelijke afstanden werden gerespecteerd.

De brandweer had de brand snel onder controle. Foto: Daron Mertens