Zaterdagvoormiddag bracht de politie een Munsterlander die aangetroffen was in de Beverenstraat in Leisele naar het dierenasiel Ganzeweide. De hond hing vol bloed aan de achterpoten en lag aan de kant van een veld. Er werd aanvankelijk gedacht dat de hond was aangereden door een wagen, al blijkt nu uit verdere diagnose dat het om schotwonden van een hagelgeweer gaat.

Een burger verwittigde zaterdagvoormiddag de politie nadat hij een gewonde hond aantrof in Leisele. Die bracht het dier met bloedende achterpoten naar het dierenasiel Ganzeweide in Koksijde. Uit de eerste vaststellingen ging men er vanuit dat de hond, een Munsterlander,  aangereden was door een wagen. Maar tijdens het wegwassen van het bloed kon men tot de diagnose komen dat er overal kleine wondjes waren. Tijdens dat gebeuren raakte de hond ook nog in shock door de drukte rondom hem, waardoor men een versnelling hoger schakelde en de hond naar de dierenarts van wacht bracht. Die stelde dan uiteindelijk vast dat de wondjes afkomstig waren van een hagelgeweer en het dus om schotwonden gaat. Gelukkig zijn de wonden niet levensbedreigend.

Intussen werden de eigenaars opgespoord en gevonden in Frankrijk. De hondenbaasjes kwamen de hond ophalen om de hagel bij hun eigen dierenarts te laten verwijderen. Over de verklaring van de schotwonden is het gissen. Wellicht werd de hond met geweerschoten verjaagd door jagers.

De hond werd van het dierenasiel Ganzeweide overgebracht naar een dierenarts. Foto: Ganzeweide
Wellicht werd de hond door geweerschoten verjaagd door jagers. Foto: Ganzeweide