Woensdagvoormiddag is een 3-jarige jongen uit de Burgweg in Pollinkhove overgebracht naar het ziekenhuis met een CO-intoxicatie. Dankzij de snelle tussenkomst van zijn ouders en de hulpdiensten kwam de jongen er zonder verdere letsels van af.

Toen de ouders van de jongen hem woensdagmorgen gingen wakker maken vonden ze dat hij wat eigenaardig reageerde en brachten hem zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Daar stelden de artsen vast dat de jongen een lichte CO-intoxicatie had opgelopen. “Brandweer en politie werden verwittigd om de woning te inspecteren. In de kinderkamer werd een verhoogde CO-waarde vastgesteld. Oorzaak daarvan lag bij de schouw, waar roet was beginnen te smeulen en er zo een onvolledige verbranding optrad”, aldus commissaris Toon Fonteyne.

De brandweer bluste het brandje in de schouw en ventileerde de woning. De jongen kwam snel weer bij zijn positieven en hield er geen verdere letsels aan over.