Lo-Reninge

Steekvlam in koeienstal door ontsteking van mestgassen

Daron Mertens
7 januari 2020
In een koeienstal langs de Kiviethoek in Lo is even een brand geweest, door een opeenhoping van gassen uit de koeienmest. Enkele vonken die vrijkwamen na werken bij de mestput hebben het gas doen ontvlammen.

Het brandje ontstond rond 17.00 uur en was door de toegesnelde hulpdiensten snel onder controle. Er waren in de koeienstal werken bezig nabij de mestput en daarbij kwamen er enkele vonken vrij. Een opeenstapeling van mestgassen zorgde ervoor dat er een steekvlam ontstond. Het brandje is vanzelf weer gedoofd wanneer het gas allemaal op was. De landbouwer bleef ongedeerd en er zijn ook geen dieren gewond geraakt.

Daron Mertens
7 januari 2020

ONZE SPONSORS

Met maandelijks gemiddeld 20.000 unieke bezoekers biedt Het Alveringems Nieuws alle bedrijven en handelaars uit de streek, een spotgoedkoop platform aan om te adverteren.

Dankzij jullie bijdrage kunnen wij de inwoners van Alveringem en omstreken een gratis en kwalitatief hoogstaand nieuws bezorgen, elke dag opnieuw.

Heeft u interesse in het sponsoren van onze krant? Contacteer ons dan via redactie@t-alveringems-nieuws.be