Stavele

Stan Dewulf onderging succesvolle knieoperatie

Daron Mertens
21 januari 2020
Stan Dewulf, de Stavelse tweedejaarsprof van Lotto-Soudal, onderging maandag een knieoperatie in het ziekenhuis van Gent. De 22-jarige Dewulf was sinds oktober vorig jaar op de sukkel met een pijnlijke linkerknie na een aanrijding.

Het letsel is een gevolg van een aanrijding vorig jaar in oktober in Gent. Daarbij vloog de jonge Stavelnaar tijdens een trainingsrit over de motorkap van een auto. Enkele maanden verder was de pijn nog niet weg en had Dewulf nog altijd last bij cyclische bewegingen. “Omdat de pijnlijke knie op zichzelf niet genas, onderging ik maandag uiteindelijk een knieoperatie. Nu heb ik een paar weken nodig om te herstellen. Ondertussen zal ik in overleg met het team kijken welk koersprogramma mogelijk is”, aldus Stan Dewulf op zijn Instagram-account. Wellicht komt het wielervoorjaar dus in het gedrang.

Daron Mertens
21 januari 2020