Beveren

Wandelbrug in Beveren-IJzer beklad

Daron Mertens
16 februari 2020
Nadat de wandelbrug over de IJzer afgelopen weekend beklad werd met graffiti, is voor de inwoners van Beveren de maat vol.

Namens een groot deel van de inwoners van Beveren stuurden enkele ontevreden inwoners een klachtenbrief naar het gemeentebestuur van Alveringem. Enige tijd geleden werd er al eens aan de alarmbel getrokken en werd het gemeentebestuur er door een klacht van op de hoogte gebracht dat de plaats druk gebruikt wordt door drugsdealers en -gebruikers.

In de nieuwe klachtenbrief wordt duidelijk dat de hinder die hierdoor veroorzaakt wordt, niet verminderd is. “Bij momenten worden wandelende dorpsbewoners scheef bekeken, onlangs werd mijn zoon met zijn hond nog weggejaagd van de brug. Hij is nu bang om nog te gaan wandelen langs de IJzer, is eigenlijk ongehoord. Regelmatig staan er enkele auto’s en zitten jongeren met trainingsbroek op de brug en die komen echt niet voor de IJzer. Er wordt druk gebruikt en gedeald, dat weten we hier allemaal. Wanneer komt er nu schot in de zaak en sluiten jullie die weg af ter hoogte van de openbare weg, zodat ze met hun auto’s niet tot aan de brug kunnen komen.”, aldus enkele misnoegde bewoners.

Door middel van hun klachtenbrief wensen de inwoners van Beveren dat er actie ondernomen wordt, en dat het jaagpad afgesloten wordt voor autoverkeer.

Wandelbrug in Beveren-IJzer beklad.

Daron Mertens
16 februari 2020