Hoogstade

Zeven varkens gered uit aalput in Hoogstade

Daron Mertens
2 maart 2020
Op een landbouwbedrijf in de Clepstraat in Hoogstade kwamen maandagmorgen zeven varkens in een aalput terecht. De brandweer kon alle dieren levend uit de put halen.

Iets voor 7.00 uur werd de brandweer van Lo-Reninge opgeroepen naar een boerderij in de Clepstraat in Hoogstade voor het redden van zeven varkens uit een aalput. De varkens vielen wellicht afgelopen nacht al door de betonnen vloer, maar werden door de landbouwer deze morgen pas opgemerkt. De dieren konden nog net hun kop boven het aal houden. De brandweer van Lo-Reninge kwam ter plaatse en kon, in samenwerking met het gespecialiseerd dierenreddingsteam van Diksmuide-Leke, na enkele uren alle varkens levend uit de put redden.

Betonvloeren van varkensstallen zijn zeer gevoelig voor aantasting door zuren, zoals ammoniak. Het tast de druksterkte van het beton aan waardoor het beton na jarenlange blootstelling kan begeven.

Daron Mertens
2 maart 2020

ONZE SPONSORS

Met maandelijks gemiddeld 20.000 unieke bezoekers biedt Het Alveringems Nieuws alle bedrijven en handelaars uit de streek, een spotgoedkoop platform aan om te adverteren.

Dankzij jullie bijdrage kunnen wij de inwoners van Alveringem en omstreken een gratis en kwalitatief hoogstaand nieuws bezorgen, elke dag opnieuw.

Heeft u interesse in het sponsoren van onze krant? Contacteer ons dan via redactie@t-alveringems-nieuws.be