Voor een nieuw boek is ere-burgemeester Marc Wackenier op zoek naar mensen die informatie hebben over veemarkten, stierenkeuringen en andere markten in Alveringem voor de fusie.

“Ik ga vooral in op het Rood Ras in de regio en in Alveringem in het bijzonder. Als zoon van een veehandelaar ben ik altijd gefascineerd geweest door de veemarkten die in de jaren vijftig, zestig en zeventig voor onze ouderlijke woning plaatsvonden. Het was een hoogdag voor het dorp waarover weinigen nog weet van hebben. Hoog tijd dus om alles opnieuw in geuren en kleuren uiteen te rafelen”, aldus Marc Wackenier. Eerder schreef Marc al ‘De Canadakoffer’, ‘Dorp in een klerikale houdgreep’ en ‘Een eeuw in den Drank’, allemaal boeken over de streekgeschiedenis van Alveringem.

Wie over interessante documenten, verhalen of foto’s mocht beschikken kan contact opnemen met Marc Wackenier via het nummer 0495 51 00 91 of mwackenier@outlook.com.

Een voorbeeld van het Rood Ras. Foto: Het Alveringems Nieuws