Het bezoekerscentrum van Jules Destrooper in de Gravestraat in Lo kreeg vorige week onaangenaam bezoek. Inbrekers verschaften zich toegang tot het gebouw en slepen een kluis uit de muur. De buit bedraagt zo’n 7.000 euro.

Vooraleer de inbrekers toesloegen in het bezoekerscentrum van Jules Destrooper, stalen ze eerst werkmateriaal uit drie tuinhuizen in Lo. “Die inbraken gebeurden in de Albert Dondeynestraat, een woonwijk in Lo. Via een achterliggend wandelpad kwamen de inbrekers in de tuinhuizen. De inbrekers namen werkmateriaal mee zoals hamers, boormachines en een slijpschijf”, aldus commissaris Toon Fonteyne. Een deel daarvan werd reeds teruggevonden in het bezoekerscentrum.

Buiten het geld hebben ze alles onaangeroerd gelaten in het bezoekerscentrum. Naast de brandkast werd ook de kassa leeggehaald. De buit bedroeg in totaal zo’n 7.000 euro. De dieven zijn vrij drastisch te werk gegaan en hebben ter plaatse met een gestolen slijpschijf de brandkast opengemaakt. De inbraak zal dus zeker veel tijd in beslag genomen hebben.

De PZ Spoorkin en het parket hebben een onderzoek geopend.