Lo-Reninge

Opnieuw zwaar ongeval op kruispunt ‘Gapaard’

Daron Mertens
1 april 2020
Op het kruispunt aan de Gapaard op de N8 in Pollinkhove kwam het dinsdagnamiddag tot een botsing tussen 2 personenwagens en een tractor. Niemand raakte ernstig gewond.

Een 19-jarige bestuurder uit Alveringem kwam met zijn tractor uit de Romanestraat en wou het kruispunt oprijden. Daarbij kwam de tractor met zijn tegengewicht vooraan in botsing met een Peugeot. De klap was enorm waardoor de Peugeot tegen een stilstaande Audi werd gekatapulteerd. De 61-jarige bestuurster van de Audi uit Alveringem kwam uiteindelijk tegen een verkeersbord met plaatsaanduidingen terecht.

Een viertal politiewagens, een ziekenwagen en een signalisatiewagen van brandweer Veurne kwamen ter plaatse. Bij het ongeval moest één bestuurder lichtgewond overgebracht worden naar het AZ West in Veurne. De beide personenwagens raakten zwaar beschadigd en moesten worden getakeld. Het verkeer moest beurtelings passeren over een rijstrook.

De oorzaak van het ongeval ligt volgens de politie bij de bestuurder van de tractor, die onoplettend het kruispunt kwam oprijden.

De Audi ramde een verkeersbord met plaatsaanduidingen. Foto: Daron Mertens

Het tegengewicht vooraan de tractor botste met een Peugeot. Foto: Daron Mertens

Daron Mertens
1 april 2020