Groot-Alveringem

Hou je oude kledij bij tot na de coronacrisis

Daron Mertens
3 april 2020
Afvalintercommunale IVVO heeft deze week een halt toegeroepen aan de inzameling van textiel. Door de vele mensen die thuis de lenteopkuis doen is er momenteel een overaanbod aan textiel. “Helaas slaagt onze verantwoordelijke ophaler voor textiel er logistiek niet in om alle containers nog te ledigen.”

De aanvoer van textielafval is de laatste weken, na het invoeren van de corona-maatregelen door de overheid, gigantisch gestegen. Door de massale lenteopkuis bij gezinnen is er een overaanbod aan textiel. De firma VICT, aangeduid door IVVO, slaagt er logistiek nauwelijks in om alle containers tijdig te ledigen. Daarnaast is de export van textiel tijdelijk stilgevallen.

“We roepen de mensen op om hun nog draagbaar textiel zolang mogelijk thuis te bewaren tot Kringwinkel West terug haar deuren mag openen”, aldus het Diensthoofd van IVVO, Ann Desagher. “Op die manier kunnen we de lokale economie steunen en krijgt ons textiel een tweede leven. Het is absoluut niet de bedoeling om textiel naast de containers te plaatsen, dit is sluikstorten en daar staan zware gasboetes en opruimkosten op.”

Sluikstorters riskeren zware gasboetes. Foto: IVVO

Daron Mertens
3 april 2020