Alveringem

Bestuurster (23) maakt niet-essentiële verplaatsing en negeert verkeersbord

Daron Mertens
4 april 2020
Een interventieploeg van de lokale politie Polder heeft een boete moeten uitschrijven voor een 23-jarige bestuurster uit Alveringem die een niet-essentiële verplaatsing maakte. Bovendien negeerde ze ook nog een verkeersbord ‘verboden voor alle verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer’.

De 23-jarige bestuurster uit Alveringem werd zaterdagnamiddag door een ploeg van de Politiezone Polder tegengehouden in de Ieperleedijkstraat in Houthulst. Ze werd betrapt op het maken van een niet-essentiële verplaatsing na de maatregelen voor het indijken van het coronavirus. Volgens de politie was haar uitleg dat ze van haar broer kwam en naar haar zus ging om op de kindjes te passen. De vrouw werd beboet met 250 euro voor het maken van een niet-essentiële verplaatsing.

Daarbovenop kreeg ze ook nog een onmiddellijke inning van 174 euro wegens het negeren van het verkeersbord ‘verboden voor alle verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer’. De Ieperleedijkstraat loopt langs de IJzer in Houthulst en is verboden voor alle verkeer, behalve voor wie er echt moet zijn.

De Ieperleedijkstraat loopt van de IJzer naar Merkem en is verboden voor alle verkeer, behalve voor wie er echt moet zijn.

Daron Mertens
4 april 2020