Stavele

Eerste (virtuele) koers voor Stan Dewulf sinds ongeval

Daron Mertens
22 april 2020
Stavelnaar Stan Dewulf maakt zondag zijn ­seizoensdebuut in de virtuele slotetappe van de Ronde van Zwitserland. Sinds oktober vorig jaar sukkelde hij met zijn linkerknie na een aanrijding op training in Gent.

Vanaf vandaag wordt vijf dagen lang ‘The Digital Swiss 5’ gereden. Dat is het alternatief voor de Ronde van Zwitserland die normaal van 7 tot 14 juni had plaatsgevonden. Nu is er dus de eerste virtuele rittenkoers die vijf dagen lang duurt, waarbij elke dag ongeveer een uur op de rollen wordt gereden. De negentien deelnemende ploegen mogen dagelijks drie renners aanduiden, waarbij Lotto-Soudal Stan Dewulf dus voor de slotetappe van zondag selecteerde.

“Ik ben er heel blij mee. Toen de ploegleiding het me vroeg, zei ik onmiddellijk ja. Sinds korte tijd ben ik iets intensiever aan het trainen. Zo’n event op smarttrainers is dan wel geen echte koers, maar als je zo lang stil ligt en het nog lang dreigt te duren tot je echt kan koersen, is het goed dat ik de motor eens op gang kan trekken”, aldus de tweedejaarsprof van Lotto-Soudal.

De virtuele Ronde van Zwitserland is de komende vijf dagen te bekijken vanaf 17.10 uur tot 18.20 uur op Eleven Sports, NOS en ZDF. Alle parcoursdetails zijn te vinden op deze website.

Stan Dewulf – Foto: facepeeters

Daron Mertens
22 april 2020