Lo-Reninge

Verlenging van aanhouding verdachten drugslab in Lo-Reninge

Daron Mertens
23 april 2020
In het dossier rond de xtc-productie in boerderijen in Lo-Reninge en Vlamertinge zijn vijf personen voor de Ieperse raadkamer verschenen. Er werd besloten hun aanhouding te verlengen.

De gebeurtenissen dateren van 12 december vorig jaar. De speurders kwamen toen op het spoor dat Belgische Turken uit Limburg in Lo-Reninge, maar ook in Vlamertinge, boerderijen huurden om er in de stallen een XTC-labo in te richten. De woning in Reninge werd daarnaast gebruikt als onderduikadres voor illegale transmigranten. Daar trof de West-Vlaamse federale gerechtelijke politie samen met de lokale politiezone Spoorkin ook 7 illegalen aan. Zij waren daar ondergebracht in afwachting van de komst van geschikt transport naar het Verenigd Koninkrijk. Na heel wat huiszoekingen werden in totaal zeven verdachten aangehouden.

Daron Mertens
23 april 2020