Beveren

Brandweer uren in de weer met brandend houtafval

Daron Mertens
23 mei 2020
De brandweer was vrijdagavond uren in de weer met het blussen van een stapel hout- en snoeiafval langs de Bergenstraat in Beveren-Kalsijde.

De brandweer van Zuid-IJzer werd even voor 22.00 uur opgeroepen naar een achterliggende weide van de Bergenstraat nabij brouwerij Feys. Een grote hoop met hout- en snoeiafval had er vuur gevat. Het vuur was door de felle wind zich snel aan het verspreiden. De brandweer kreeg het vuur onder controle en moest nog enkele uren nablussen. De oorzaak van de brand is onbekend, mogelijk is het zelfontbranding door de stevige wind.

Een grote hoop met hout- en snoeiafval had er vuur gevat. Foto: Daron Mertens

De brandweer van Zuid-IJzer moest nog enkele uren nablussen. Foto: Daron Mertens

Daron Mertens
23 mei 2020