Lo-Reninge

Kellenaarsbrug in Pollinkhove tijdlang afgesloten

Daron Mertens
3 juni 2020
De Kellenaarsbrug in Pollinkhove zal van maandag 8 juni tot en met dinsdag 30 juni afgesloten zijn voor het verkeer. Aan de brug worden herstellingswerken uitgevoerd.

De Kellenaarsbrug in Lo-Reninge is een beweegbare ophaalbrug. Een tijdje geleden werd, na een grondige inspectie, ernstige schade vastgesteld aan de draagstructuur van de brug. Deze schade wordt nu hersteld. Allereerst wordt zowel de balans van de brug, de constructie boven de brug, weggenomen alsook het brugdek. Deze onderdelen worden in het atelier van een gespecialiseerde staalbouwer hersteld en opnieuw geschilderd.

Ondertussen worden ook kleine herstellingswerken en schilderwerken uitgevoerd aan de andere delen van de Kellenaarsbrug ter plaatse. Nadien wordt alles opnieuw geïnstalleerd. Na 3 weken, eind juni dus, kan de brug opnieuw open voor verkeer.

Omleiding

In samenspraak met de gemeente Lo-Reninge zal het wegverkeer omgeleid worden via Fintele. Fietsers en voetgangers kunnen ook gebruikmaken van de Hullebrug die op zo’n 800 meter van de Kellenaarsbrug lig

De Kellenaarsbrug in Pollinkhove werd eind april al afgesloten door een ongeval met een landbouwvoertuig.

Daron Mertens
3 juni 2020